Sue Fabisch:

Anyatigrisek

A koncert musical.

A TÖRTÉNET

Anyatigrisek története

A gyermek születése csak az első megpróbáltatás… Az anyaság egy életre szól.

 

Végre hazánkban is látható a világhírű musical, Sue Fabisch legendás darabja!

Amy, a minden órás kismama babaváró bulit rendez. Az eseményre hamarosan megérkezik Barbara, az érzelmileg túlfűtött főállású háziasszony, Brooke, a munkamániás, folyton stresszes ügyvédnő és Tina, az elvált, megfelelési kényszeres anyuka, hogy együtt lássák el jótanácsokkal a várandós házigazdát, akinek igencsak naiv elképzelései vannak az anyaságról.

A három nőnek hála, már nem sokáig…

Az Anyatigrisek című előadás tabuk nélkül, rengeteg humorral mutatja meg, hogy valójában mit is jelent szülőnek lenni. Nem számít, hogy fekete öves anyuka, vagy fiatal kismama vagy, a másfél órás zenés komédia garantáltan jobb kedvre derít majd.

Kell ennél több egy anyának?

Az eredeti angol nyelvű előadást, amely eddig négy kontinensen aratott töretlen sikert, tíz éve játszák folyamatos teltházzal a világ minden táján. A Liliom Produkció jóvoltából a magyar közönség is végre megismerheti a világhírű musicalt, méghozzá koncertszínházi formában. Fergeteges érzelmi hullámvasút, amelynek minden pillanata élmény!

A koncertszínházi előadásban olyan zenei traktusok hangzanak fel híres musicalekből, amelyek mindenkinek ismerősen csengenek majd….és ez nem véletlen….

Szereplők:
Amy: Király Linda / Barbinek Paula
Barbara: Jónás Andi / Szőlőskei Timea
Brooke: Danics Dóra / Fekete Linda
Tina: Veres Mónika Nika / Fehér Adrienn

Író: Sue Fabisch
Zeneszerző: Johnny Rogers
Jelmez: Papp Janó
Díszlet: Kovács Yvette Alida
Kellék: Kocsis Bea
Koreográfus: Tallós Andrea
Zenei vezető: Lombos Márton
Korrepetitor: Révész Richárd

Fordította: Barbinek Paula
Dalok fordítása: Bach Szilvia, Lombos Márton
Rendezőasszisztens: Varga Miklós
Vizuál: Mundrucz Tamás

Rendező: Tallós Rita

A RENDEZŐRŐL: Tallós Rita

Tallós Rita, ízig-vérig boulevard rendező. Több nagysikerű előadásával már bizonyította, hogy kitűnő érzékkel választja ki, miből lesz sikerprodukció. Leghíresebb rendezése a Menopauza, a mai napig folyamatos teltházzal fut a Játékszínben. Az Anyatigrisekkel a Liliom Produkció női színháza indul el.

A SZERZŐKRŐL: Sue Fabisch (író)

Sue Fabisch, díjnyertes dalszerző, író, akinek Motherhood the Musical című darabja már több mint tíz éve szórakoztatja külföldön a nézőket folyamatos teltházzal. Japántól, Ausztrálián keresztül, Nagy-Britannián át az Amerikai Egyesült Államokig mindenhol folyamatos sikert arat. Az előadás dalai elnyerték a Radio Disney díját. Emellett, Sue saját szerzeményeiből álló albuma bekerült a Billboard Magazine Comedy Chart első 10 helyére, valamint az Avon Lady Album című CD-jét az azonos nevű kozmetikai vállalat forgalmazza világszerte 3 millió eladott példánnyal.

A New Jersey-ből származó Sue-nak három gyermeke van (négy, ha a férjét is számolja), jelenleg Nashville-ben él.

A SZERZŐKRŐL: Johnny Rodgers (zeneszerző)

Johnny Rodgers, nemzetközileg elismert énekes-dalszerző, Broadway veterán, az amerikai zene nagykövete. Johnny, a New York-i Éjszakai élet-, a Bisztró- és MAC-díjakat nyerte el eddig a Carnegie Hall-ban, a Jazz-ben a Lincoln Center-ben, és más premier klubokban végzett előadásaiért. Dalszerzői munkájának elismeréseként a Billboard és az ASCAP Alapítvány díjait kapta meg.

SZEREPOSZTÁS

Főszereplőink

Liliom Produkció, színház, rendezvény, nők, mosoly, boldogság, amazon, Király Linda

Király Linda

Nemzetközileg ismert, többszörös díjnyertes énekesnő. Magyar szülők gyermekeként látta meg a napvilágot New Yorkban. Hazánkban 17 évesen robbant be a köztudatba a zeneiparban a Szerelem az Utolsó vérig című dalával, valamint a Big Borther című tv reality show főcímdalával. Később jónéhány top slágerrel a háta mögött az amerikai Universal Records-hoz szerződött és olyan hírességekkel dolgozott együtt eddigi pályafutása során, mint Rodney Jerkins, Ryan Leslie, Mousse T, Walter Affanasieff, Pras Michel a the Fugees-ból, vagy Diane Warren és Bob Sinclair. Karrierjének egyik legkiemelkedőbb pontja az Eric Benet-tel készült duett volt, amely a művész kétszeres Grammy díjra jelölt Love and Life című albumán jelent meg. Emellett, vele készült az Olimpiai dal 2004-ben. A színház világában is megállta a helyét, három évig játszotta Christine szerepét az Operaház Fantomjában, melyre maga Andrew Lloyd Webber választotta ki. Lindát elképesztő, 5 oktávot átfotó hangja és szívből jövő, dinamikus előadásmódja teszi generációja egyik legerőteljesebb énekes-előadóművészévé.

Barbinek Paula

Miután végeztem az Újszínház színészképző stúdiójában 2013-ban, azzal a lendülettel neki is indultam világot látni. Éveken keresztül tevékenykedtem a showbizniszben a Karib-tengeren és jutottam végül menedzseri szintre. Egy csipet szervezőkészség, jó kommunikáció és kitűnő tárgyalási technika – én ezekkel járulok hozzá, hogy ne vesszünk el a részletekben. A Liliom Produkció vezetése mellett az Anyatigrisek című előadásban pótszereplőként is részt veszek. Mind a négy szerepet ismerem, hogy bármi is történjék, a show tovább folytatódhasson.

A Liliom Produkció számomra egy álom megvalósulása, egy szerelemgyerek, amit egy családként nevelünk egy olyan női közösségben, ahol együtt alkotunk és feladatokra nem munkaként, hanem passióként tekinthetek.

A tragédiánál csak a komédia megteremtése nehezebb a színpadon. A jó bulvárszínháznak itthon még nincs igazi hagyománya, ezt szeretném a külföldi tapasztalataim alapján megteremteni és minél szélesebb körben megismertetni a közönséggel, szellemes, intelligens humorral fűszerezve.

Liliom Produkció, színház, rendezvény, nők, mosoly, boldogság, amazon, Jónás Andi

Jónás Andi

Andit a Romantic énekesnőjeként ismerhette meg a közönség, vele készült a roma dance trió első aranylemeze. Ezt követően olyan előadók, együttesek koncertjein és lemezein vokálozott, mint például: Cserháti Zsuzsa, Szikora Róbert, az Irigy Hónaljmirigy valamint a világhírű Quincy Jones. Színész-énekesi tehetsége a színházi világban teljesedett ki, ahol musical és prózai szerepeket játszik. Imádja a gyerekeit, szeret énekelni és hobbija a nevetés. Ezek a dolgok is segítik az Anyatigrisek karakterének megformálásában.

Szőlőskei Timea

Szőlőskei Timea Hatvanban született, később családjával Budapestre költöztek. Az Arany János Színház, majd az Új Színház stúdiójában tanult, 1995-ben a West Side Story című előadás válogatójára jelentkezett Szolnokra, ahol 2000-ig a Szolnoki Szigligeti Színház tagja volt. Az itt töltött évei alatt Törőcsik Mari közreműködésével "Színész I." minősítést kapott.

2001-2012 között a Budapesti Kamaraszínház tagja, majd 2012-től szabadúszó színművész. 2012-től rendszeresen szerepel a Játékszín és a Vidám Színpad előadásaiban. Több évig a Komédiás étterem szólóénekese volt. A színészi munka mellett szinkronizál és reklámszerepeket is vállal, talán legismertebb és legsikeresebb szinkronja Rose, a Két pasi meg egy kicsiből. 2016-ban Kránitz Lajos-díjban részesült.

Liliom Produkció, színház, rendezvény, nők, mosoly, boldogság, amazon, Danics Dóra

Danics Dóra

Danics Dóra 2013-ban írta be magát a magyar hírességek közé, amikor első nőként megnyerte az X-Faktort, miközben egyszer sem párbajozott. 2016 óta a Cimbaliband zenekar énekesnője. Televízióban is megmutatta a tehetségét, a közönség Biancaként ismerhette meg az Oltári csajok című sorozatban. Első albuma Bújócska címmel jelent meg. Színházi szerepi közül az István a Királyban Gizellaként, a Shrek című musicalben pedig Vakegérként szerepelt. Jelenleg a Tengerszem zenekar énekesnőjeként dolgozik.

Fekete Linda

"Fekete Linda, tudoood, az a bolond lány. Mindig vigyorog meg jókedvű!" - ezt mondjuk kikérem magamnak! Igenis vannak igazi szürke hétköznapjaim, csak akkor jól rejtőzködöm. Na, szóval egy lány vagyok a szomszédból, akinek elmondhatod mi a baj portugálul, oroszul vagy akár angolul is. Brazíliában nőttem egészen 176 cm-ig, azóta megjártam Szombathelyet, ahol 8 évet töltöttem a Weöres Sándor Színház társulatában. Puff neki, megint elkalandoztam, és lólépésben haladok, mert előtte volt még a Színművészeti, na jól nézek már megint ki! A Drága Örökösök Anikójaként lehetek ismerős, de most légy erős, leszek én igazi Anyatigris, csak várd ki, hamar vége lesz ennek a világjárványnak, és akkor odacsapunk, lesz itt nemulass, vagyis miket beszélek, mulass, végre mulass, mert lesz rá ok, mi adjuk a talpalávaló!
Liliom Produkció, színház, rendezvény, nők, mosoly, boldogság, amazon, Jónás Andi

Veres Mónika Nika

Veres Mónika Nika, hazánk egyik legkülönlegesebb hangú énekes tehetsége. Gyermekként tagja volt a Magyar Állami Operaház gyermekkórusának, majd 13 éves korában indult szóló énekesi pályafutása. Két nagy és számos kislemeze jelent meg ezekből az évekből. Tehetségét 2000-ben eMeRTon-, majd 2007-ben és 2011-ben Fonogram díjjal jutalmazták. Egy évvel később pedig a VOICE című tehetségkutató legjobb női hangja lett. Láthattuk többek között a We Will Rock You musicalben, ezen kívül a képernyőn is többször feltűnt, például a Sztárban Sztár és a Nagy Duett szereplőjeként. Mind a mai napig könnyűzenei előadóként tevékenykedik.

Fehér Adrienn

Fehér Adrienn 1995-ben kezdte a pályafutását a Székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának alapító tagjaként. Dolgozott a Soproni Petőfi Színházban, Győri Kisfaludy színházban, a Veszprémi Petőfi Színházban. jelenleg a Turay Ida Színház és a Madach Színház tagja. Az RTL Oltári csajok telenovellájában kapta első anya karakterét Karola személyében. 🙂

Énekesként énekelt Presser Gáborral, Charlie-val, Malek Andreával, Cserháti Zsuzsával, aki utódjának nevezte. A Budapest Jazz Orchestra énekeseként 2 nagylemez előadója. Megannyi big band meghívott énekese. A Singer Street jazz-vokál együttesével rangos zenei díjakat nyert külföldön. 1999-ben EmeRTon díjat kapott.

Zenei munkatárs és ének- zene, karvezetés szakos tanár.

Legfőbb szerepe az anyaság, két kiskamasz édesanyja.

Vásárolja meg jegyét egyszerűen, kényelmesen, online!